FAQ

Q: Hoe word ik lid, wat kost dit en wat krijg ik hiervoor?
A: Om lid te worden, neem je contact op met het secretariaat. Het jaarlijks lidgeld bedraagt € 40,00. Hiervoor bent u verzekerd, krijgt u jaarlijks een mooi geschenk, ontvangt u driemaandelijks ons clubblad, korting bij onze sponsor Runningcenter Brugge en veel leute en loopplezier

Q: Wanneer word er gelopen?
A: Elke dinsdag en donderdag wordt er gezamelijk gelopen. We starten om 19u00 en houden het samen een uurtje vol. Het is de bedoeling dat we in groep lopen. Wie meer of sneller wil lopen, kan gerust vroeger van start gaan en/of doorlopen nà de training.

Q: Waar word er gelopen?
A: In de winter maken we gebruik van de tartanbaan en de nieuwe Finse piste op het stedelijk sportstadion te Torhout. Vanaf de lente doen we ons ding in Groenhovebos. De juiste datum word telkens bekend gemaakt op de rubriek Trainingslocatie.

Q: Hoe word ik marathonkampioen van de RoadRunners?
A: Veel trainen en de snelste tijd lopen op een officiële marathon. Dit mag in het buitenland en meerdere pogingen zijn uiteraard toegelaten.

Q: Hoe word ik wedstrijdkampioen bij de Road Runners?
A: Hiervoor tellen we elke kilometer op die in wedstrijd word gelopen. Eén kilometer = één punt. Onze eigen wedstrijd, Kermisloop te Torhout, levert 1 punt per Km + 100 punten bonus op.

Q: Hoe word ik kilometerkampioen bij de RoadRunners?
A: Hier tellen alle gelopen kilometers, zowel op wedstrijden als op officiële wandeltochten. Hier gelden geen bonussen, wat neer komt op: één kilometer = één punt. Het is belangrijk om alle wedstrijden en wandeltochten nauwgezet te noteren, om dit op het einde van het seizoen correct te melden.

Q: Wanneer start een loopseizoen?
A: Een seizoen loopt van 1 november tot en met 31 oktober.

Q: Word er alleen maar gelopen?
A: Uiteraard niet. Gezien onze loopschoenen af en toe eens aan rust toe zijn, hebben we ook nevenactiviteiten. Zo organiseren we jaarlijks een clubuitstap, een ledenfeest, een Nieuwjaarsreceptie en een kaarting. Sommigen onder ons voelen zich geroepen om na de training te tracteren met een natje en een droogje.

Q: Tracteren?
A: Is geen verplichting maar een aangename gelegenheid om je loopmakkers op een andere manier te leren kennen. Graag een seintje aan Rita. Zo vermijden we dubbele tractaten op één avond en kunnen we uw gebaar aankondigen op de website onder de rubriek Traktaten.

Q: Zijn alle vragen hier beantwoord?
A: Uiteraard niet. Heb je nog een vraag of voorstel? Twijfel dan niet en contacteer ons. Dan geven wij u zo snel mogelijk een antwoord en kunnen wij ons FAQ lijstje aanvullen.